Brownie z fasoli (10 porcji)

ILOŚĆ PORCJI: 1.5 CZAS: 60 min

354 kcal, białko 14.4 g, węglowodany 40.9 g, tłuszcz 16.5 g

SKŁADNIKI NA CAŁE DANIE (10 PORCJI):

  • Fasola czerwona kidney w puszce 2 puszki
  • Banan 2 sztuki
  • Jajko 4 sztuki
  • Kakao w proszku niesłodzone 3 łyżki
  • Cukier 0.5 szklanki
  • Soda oczyszczona 1.5 łyżeczki
  • Olej kokosowy 3 łyżki
  • Czekolada gorzka 81% 10 kostek
  • Mleko 3,2% 0.25 szklanki
  • Kakao w proszku niesłodzone 2 łyżki
  • Cukier 1 łyżeczka

PRZEPIS:

włącz piekarnik na 180 stopni. Następnie wypłucz dokładnie 2 puszki fasoli na durszlaku i przesyp ją do dużej miski. Dodaj do niej jajka, olej, banany, kakao, sodę lub proszek do pieczenia oraz cukier i bardzo dokładnie zblenduj nawet do 10 minut (jeśli masa nie będzie dostatecznie roztarta, może się kruszyć po upieczeniu). Gotową już masę przelewamy do dwóch keksówek (lub innej blaszki) i umieszczamy w piekarniku na od 40 do 60 minut przed wyciągnięciem z piekarnika sprawdź wykałaczką/ patyczkiem czy ciasto nie jest w środku zbyt rzadkie, patyczek powinien być prawie suchy/lekko ubrudzony od ciasta. Pod koniec pieczenia w rondelku przygotowujemy polewę rozpuszczając czekoladę i mieszając ją z kakao, mlekiem i odrobiną cukru wg uznania. Upieczone ciasto dekorujemy polewą. Najlepiej smakuje po przestaniu kilku godzin w lodówce.

Najnowsze wpisy

Zespół jelita drażliwego (IBS)

ZDROWE JELITA Objawy, które mogą świadczyć o problemach jelitowych (wtedy warto się zastanowić i podjąć diagnostykę – gastroenterolog): ból i dyskomfort brzucha silne wzdęcie i

Przeczytaj »

Podziel się

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x