ILOŚĆ PORCJI: 1 CZAS: 25min
520 kcal, białko 22 g, węglowodany 28,5 g, tłuszcz 37,6 g
SKŁADNIKI NA CAŁE DANIE (2 PORCJE):
- Jajko 3 sztuki
- Mąka owsiana 3 łyżki
- Mleko 3,2% 0.5 szklanki
- Kakao w proszku niesłodzone 1,5 łyżeczki
- Oliwa z oliwek 2 łyżki
- Twaróg pełnotłusty 3 łyżki
- Wiórki kokosowe 3 łyżki
- Cynamon mielony łyżeczka
- Miód 1 łyżeczka
PRZEPIS:
Jajka, mleko i kakao dokładnie zmiksuj do połączenia wszystkich składników na jednolitą rzadką masę. Jeśli ciasto będzie za gęste lub za rzadkie dolej odrobinę wody lub dosyp mąki
Na rozgrzaną, oliwę wlej ciasto rozprowadzając po całej powierzchni tworząc cienki placek. Przewróć na drugą stronę za pomocą szpatułki, gdy widać, że ciasto jest odpowiednio ścięte
Farsz:
Wymieszaj twaróg i wiórki kokosowe oraz opcjonalnie miód.
Naleśnik wypełnij farszem. Możesz podać również z owocami jagodowymi