ILOŚĆ PORCJI: 1 CZAS: 30 min
441 kcal, białko 68g, węglowodany 79,5 g, tłuszcz 33,1 g
SKŁADNIKI NA CAŁE DANIE (2 PORCJE):
- Gruszka 2 sztuki
- Jabłka 2 sztuki
- Miód 3 łyżki
- Imbir świeży 3 cienkie plasterki
- Limonka 0.5 sztuki
- Płatki owsiane 4.5łyżki
- Dowolne orzechy 3 łyżki
- Olej kokosowy 2 łyżki
PRZEPIS:
Gruszki i jabłka obieramy a następnie kroimy w cząstki, usuwamy gniazda nasienne. Na rozgrzaną patelnię wylewamy 1,5 łyżki miodu, dodajemy 3 plasterki imbiru i sok z 0.25 limonki. Dokładamy gruszkę, jabłka i karmelizujemy ok. 5 minut.
KRUSZONKA
Sok wyciśnięty z drugiej ćwiartki limonki, płatki, olej i 1.5 łyżki miodu przekładamy do kielicha blendera i miksujemy.