ZAPIEKANE OWOCE Z KRUSZONKĄ OWSIANO – ORZECHOWĄ (2 PORCJE)

ILOŚĆ PORCJI: 1 CZAS: 30 min

441 kcal, białko 68g, węglowodany 79,5 g, tłuszcz 33,1 g

SKŁADNIKI NA CAŁE DANIE (2 PORCJE):

  • Gruszka 2 sztuki
  • Jabłka 2 sztuki
  • Miód 3 łyżki
  • Imbir świeży 3 cienkie plasterki
  • Limonka 0.5 sztuki
  • Płatki owsiane 4.5łyżki
  • Dowolne orzechy 3 łyżki
  • Olej kokosowy 2 łyżki

PRZEPIS:

Gruszki i jabłka obieramy a następnie kroimy w cząstki, usuwamy gniazda nasienne.  Na rozgrzaną patelnię wylewamy 1,5 łyżki miodu, dodajemy 3 plasterki imbiru i sok z 0.25 limonki. Dokładamy gruszkę, jabłka i karmelizujemy ok. 5 minut.

KRUSZONKA

Sok wyciśnięty z drugiej ćwiartki limonki, płatki, olej i 1.5 łyżki miodu przekładamy do kielicha blendera i miksujemy.

Najnowsze wpisy

Zespół jelita drażliwego (IBS)

ZDROWE JELITA Objawy, które mogą świadczyć o problemach jelitowych (wtedy warto się zastanowić i podjąć diagnostykę – gastroenterolog): ból i dyskomfort brzucha silne wzdęcie i

Przeczytaj »

Podziel się

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x