CZARNE SPAGHETTI Z KREWETKAMI W WINIE Z MASŁEM CZOSNKIEM, POMIDORKAMI KOKTAJLOWYMI, PARMEZANEM I NATKĄ PIETRUSZKI (2 PORCJE)

ILOŚĆ PORCJI: 1 CZAS: 50 min

640 kcal, białko 97 g, węglowodany 87,5 g, tłuszcz 28,5 g

SKŁADNIKI NA CAŁE DANIE (2 PORCJE):

  • Makaron spaghetti czarny (z atramentem) 180g (1,2 garści)
  • Krewetki tygrysie 12szt
  • Pomidorki koktajlowe 10 szt
  • Czosnek 2 ząbki
  • Natka pietruszki 0.5 garści
  • Masło 2 łyżki
  • Wino białe wytrawne 100g (ok. 0.5szkl)
  • Pieprz czarny 4 szczypty
  • Sól 3 szczypty
  • Parmezan 4 łyżki

Zacznij od wstawienia makaronu. W tym czasie na odrobinie masła na patelni podsmaż krótko drobno posiekany czosnek. Po 2 minutach wrzuć oczyszczone krewetki, smaż ok 5 minut i dolej białe wino (ok 0.5szkl). Po kolejnych 3-4 minutach dodaj pozostałe masło i pomidorki oraz dopraw solą i pieprzem. Duś do momentu aż sos stanie się jednolity. Po ugotowaniu makaronu odcedź go i dorzuć krewetki. Podawaj od razu posypane natką pietruszki i świeżo mielonym pieprzem.

Najnowsze wpisy

Zespół jelita drażliwego (IBS)

ZDROWE JELITA Objawy, które mogą świadczyć o problemach jelitowych (wtedy warto się zastanowić i podjąć diagnostykę – gastroenterolog): ból i dyskomfort brzucha silne wzdęcie i

Przeczytaj »

Podziel się

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x