ILOŚĆ PORCJI: 1 CZAS: 35 min
332 kcal, białko 9.04 g, węglowodany 44.5 g, tłuszcz 13.8 g
SKŁADNIKI NA CAŁE DANIE (2 PORCJE):
Banan 120g, (1 sztuka)
Płatki owsiane 5.5 łyżki
Woda 0.5 szklanki
Masło orzechowe 100% 1 łyżka
Kakao w proszku niesłodzone 0.5 łyżeczki
Czekolada gorzka 81% kako 3 kostki
Czarne jagody, mrożone 0.5 szklanki
Malina mrożona 0.5 szklanki
PRZEPIS:
Banany zblendować z masłem orzechowym. Płatki zalać wodą i odstawić na kilkanaście minut. Czekoladę posiekać. Płatki połączyć z bananami, kakao i posiekaną czekoladą. Wymieszać i przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia lub do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu ułożyć owoce. Piec w piekarniku rozgrzanym do 160 st.C przez 25 minut. Ostudzić i pokroić na kawałki. Przechowywać w lodówce. Pieczona owsianka z bananem i czekoladą świetnie nadaje się do pudełek do pracy.