SAŁATKA Z GRUSZKĄ, SEREM PLEŚNIOWYM, WINOGRONO I ORZECHAMI WŁOSKIMI

ILOŚĆ PORCJI: 1 CZAS 25 min

415 kcal, białko 7.79 g, węglowodany 29.7 g, tłuszcz 31.4 g

SKŁADNIKI NA CAŁE DANIE (1 PORCJA):

  • Rukola garść
  • Roszponka 2 garście
  • Gruszka 0.5 sztuki
  • Orzechy włoskie 0.5 łyżki
  • Winogrono 8 szt
  • Ser blue 25g
  • Masło 0.5 łyżki
  • Sok z cytryny 2 łyżeczki
  • Miód 0.5 łyżeczki
  • Oliwa z oliwek 1 łyżka
  • Musztarda 0.5 łyżeczki
  • Sól 1 szczypta
  • Pieprz czarny 2 szczypty

PRZEPIS:

Na suchej patelni uprażyć orzechy włoskie. Gruszkę umyć, osuszyć, przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne i pokroić w plastry. Masło roztopić na patelni i podsmażyć na nim plastry gruszki przez 1-2 minuty. Zdjąć z patelni. Winogrono pokroić na połówki. Sałaty wyłożyć na talerze. Ułożyć na niej plastry gruszki. Dodać winogrono i uprażone orzechy włoskie. Rozkruszyć ser i posypać nim sałatkę.

DRESSING: miód, sok z cytryny, oliwa, sól, pieprz, musztarda.

Najnowsze wpisy

Choroba refluksowa przełyku (GERD)

Choroba refluksowa przełyku (GERD) polega na zarzucaniu kwaśnej treści żołądkowej do przełyku i gardła a nawet jamy ustnej. Powoduje upośledzenie jakości życia i zmiany w

Przeczytaj »

Podziel się

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x