ILOŚĆ PORCJI: 1 CZAS 25 min
415 kcal, białko 7.79 g, węglowodany 29.7 g, tłuszcz 31.4 g
SKŁADNIKI NA CAŁE DANIE (1 PORCJA):
- Rukola garść
- Roszponka 2 garście
- Gruszka 0.5 sztuki
- Orzechy włoskie 0.5 łyżki
- Winogrono 8 szt
- Ser blue 25g
- Masło 0.5 łyżki
- Sok z cytryny 2 łyżeczki
- Miód 0.5 łyżeczki
- Oliwa z oliwek 1 łyżka
- Musztarda 0.5 łyżeczki
- Sól 1 szczypta
- Pieprz czarny 2 szczypty
PRZEPIS:
Na suchej patelni uprażyć orzechy włoskie. Gruszkę umyć, osuszyć, przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne i pokroić w plastry. Masło roztopić na patelni i podsmażyć na nim plastry gruszki przez 1-2 minuty. Zdjąć z patelni. Winogrono pokroić na połówki. Sałaty wyłożyć na talerze. Ułożyć na niej plastry gruszki. Dodać winogrono i uprażone orzechy włoskie. Rozkruszyć ser i posypać nim sałatkę.
DRESSING: miód, sok z cytryny, oliwa, sól, pieprz, musztarda.